Како одржавати водену пумпу?

- Mar 04, 2021-


Ако јепумпа за водукористи се према оперативним прописима, углавном је мање кварова у року од 2 године. Али мора се одржавати по потреби. Бисон нуди пумпе за воду укључујућидизел пумпа за водуибензинска пумпа за воду. Ове пумпе се користе у многим различитим системима, укључујући појачавање воде, пречишћавање канализације и транспорт воде. Иако се пумпе за воду имају различиту употребу, одржавање пумпи за воду је слично. У овом чланку ћемо дати неколико савета који ће вам помоћи да пумпа боље ради.4 inch diesel water pumpКако проверити пре него што пумпа за воду ради?На пумпи има много делова и све делове треба редовно проверавати.

  • 1. Проверите ножне вијке и завртње за спајање водене пумпе и машине за напајање. Ако су лабаве или отпадају, затегните их.

  • 2. Окрећите спојку или ременицу да бисте проверили да ли је ротирајући део пумпе флексибилан. Тренутно можете такође да приметите да ли у пумпу падају неки страни објекти.

  • 3. Проверите да ли је уље за подмазивање у лежају чисто и одговарајуће

  • 4. Проверите физичко стање система, укључујући радна кола, заптивке, лежајеве, вентиле итд.

  • 5. Проверите мере заштите као што су електричне компоненте, осигурачи итд.

Одржавање пумпе за водуИако за професионално одржавање препоручујемо професионалног стручњака за пумпе. Али можете учинити неке ствари како бисте осигурали ефикасност пумпе и смањили ризик од квара.diesel water pump

  • 1. Након употребе пумпе за воду на време уклоните водоводне цеви и фитинге. Преосталу воду у водоводним цевима и пумпи треба испустити.

  • 2. Двотактна бензинска пумпа за воду користи мешовито уље, па се карбуратор и елемент филтера за бензин лако запрљају. За чишћење можете користити бензин. Након употребе четворотактне бензинске или дизел пумпе за воду током 40-50 сати, уље у картеру треба заменити. Ако се пумпа не користи дуже време, може се покренути и радити 5-10 минута сваких 20-30 дана. Ово ће подмазати компоненте мењача и спречити корозију.

  • 3. При замени делова морате осигурати правилну и поуздану уградњу.

  • 4. Обратите пажњу да ли долази до цурења уља, воде или ваздуха. Можете да замените заптивни прстен за старење или да нас затражите помоћ.

  • 5. Складиштите пумпу на хладном и сувом месту и одржавајте је чистом.

Као један од водећих добављача пумпи за воду у Кини, топло вам поздрављамо велепродају пумпе за воду у ринфузи кинеске производње из наше фабрике. Сви производи су високог квалитета и конкурентне цене.